vrijdag 28 maart 2008

Week 2, 24 tot 28 maart

Welkom op mijn tweede week.

Het was een korte week, met dat het maandag een vakantiedag was en de vrijdag ook een beetje. Deze week hebben we onze aandacht volledig op CarChannel gevestigd.

Doordat we aan de artikels metatags toegevoegd hebben is CarChannel op weg om één van de meest bezochte autosites van België te worden. Buiten het taggen van de artikels is er niet veel anders kunnen gebeuren.

Voor meer informatie over CarChannel raad ik u aan om eens de site te bezoeken. www.carchannel.be

We werden woensdag ook uitgenodigd om een ontbijt bij te wonen. Natuurlijk kunnen we zo'n kans niet laten liggen en gaan ook in op het voorstel. Die ochtend kwamen we binnen waar de koffiekoeken ons stonden op te wachten.
Die ochtend werd ons ingelicht dat het bedrijf weldra zal overstappen van timesheets. Dit om meer inzicht te krijgen in al het te verrichten werk.
Omdat One Agency zo snel groeit moeten ze wel meermaals van piste veranderen.

Deze week was misschien niet een van de meest leerrijke, maar we zien dat het werk moet volbracht worden en daarmee helpen we graag mee.

Reacties zijn altijd welkom!
En tot volgende week!!

vrijdag 21 maart 2008

Week 1, 17 tot 20 maart

Hieronder kun je mijn planning van deze week lezen.

Maandag 17 maart

Na aankomst op One-agency worden we getrakteerd op een drankje in afwachting van onze begeleider. Na met Henri gesproken te hebben leek het ons beter om ons meer te laten begeleiden door Bert Van Wassenhove. We krijgen een briefing over wat er ons te wachten staat en worden voor een keuze gesteld wat ons project zal zijn voor de komende weken. De projecten betreffen de huisstijl van het bedrijf en het uitwerken van knowledge management.

Dan volgt een rondleiding door het bedrijf en de werknemers worden voorgesteld. Vervolgens word onze eerste opdracht ons gegeven. Een opdracht van weergaloos belang, een opdracht dat de rest van onze stage zal bepalen, ... een stoel in elkaar steken!

Mijn keuze was de huisstijl. Het project werd opgehelderd op de briefing ervan. Mijn taak bestaat erin om af te wegen welke media er geschikt zijn voor de lancering van de huisstijl en om de nodige acties errond te optimaliseren.

De eerste dag heb ik dan ook haast helemaal gewijd aan het indexeren van de content die nodig is voor de nieuwe huisstijl.

Dinsdag 18 maart

De dag begint goed. Ik vlieg er direct in met terug content te verzamelen voor de huisstijl. Tuurlijk is dit niet het enige waarmee ik mijn tijd gevuld heb. Ik heb ook een collega account geassisteerd met research naar relevante info voor een klant van One-Agency. Ik kijk ook al eens naar relevante info voor verschillende sociale media die van pas zullen komen voor de uitwerking van de huisstijl.

Woensdag 19 en Donderdag 20 maart

Deze dagen volgen een zelfde schema. De content voor de huisstijl is afgerond en de analyse van de sociale media is ook afgesloten. Donderdag kregen we een uiteenzetting over het project Carchannel. Een opdracht dat ons de eerste dag ook was voorgelegd. Dit project vereist nog heel wat werk wat het taggen van de verschillende artikels betreft. Hieraan werden de laatste uren aan gespendeerd.

Vrijdag 21 maart

Normaal is vrijdag geen stagedag, maar doordat er waarschijnlijk een project nog zou bijkomen waar ik op gezet zou worden, leek het mij logisch om de briefing van de klant bij te wonen. Het was niet verplicht voor mij om die bij te wonen, aangezien mijn collega's wisten dat ik er niet moest zijn, maar dit deed ik uit eigen interesse.

Ik vind deze eerste week een zeer goed begin. Ik heb me geen moment verveeld en wacht met ongeduld op de tweede week. Het is echt leuk om te weten dat er een project is dat ik volledig zal kunnen opvolgen en zien groeien. Ik blijf erbij dat mijn stageplaats een goeie keuze was.

Reacties zijn natuurlijk altijd welkom!

zondag 16 maart 2008

Weekplanning

Hier kan men in de komende weken ook men weekplanning checken. Nu is er nog geen weekplanning bekend, maar vanaf die er is, post ik hem!

maandag 3 maart 2008

Eerste Post

Hier is ie dan, ...

De langverwachte, megazotte, en nog veel andere dingen, blog van Kris Slembrouck en zijn stageplaats.

Enjoy!